SAMTALER I KØBENHAVN OG ONLINE

I medierne

Podcasts

Mindboxer (1)
Udtrapning af antidepressiv medicin del 1 (to brugere fortæller om deres oplevelser med abstinenser og udtrapning)
Mindboxer (2)
Udtrapning af antidepressiv medicin del 2 (jeg fortæller om udtrapning)
Mindboxer (2)
Udtrapning af antidepressiv medicin del 2 (jeg fortæller om udtrapning)
PMS
PMS - Powerkvinder Med Svingninger

Anders Sørensen

12. juni 2024

Når jeg indleder kronikken her med, at ’forskerne i resultatafsnittet konkluderede…’, er det altså fordi, at hele pointen er, at resultatafsnit og metodeafsnit fortæller to helt forskellige historier. Undersøgelsen skal minde os om vigtigheden af at læse forskningsartikler – læse dem – før man ukritisk videreformidler resultaterne ud til verden og praksis med et ’forskning viser’, skriver cand.psych., ph.d. Anders Sørensen.

Anders Sørensen

07. april 2024

Hvordan ved man, om antidepressiv medicin virker, eller om den bare holder de abstinenser nede, den selv har skabt? Forskning viser, at såkaldt antidepressiv medicin kun har en beskeden kortsigtet virkning, og at den ligefrem kan øge risikoen for tilbagefald på længere sigt. Samtidig har medicinen for mange vist sig at være meget vanskelig at komme ud af.

Anders Sørensen

21. maj 2022

In the academic debate, the nature of mental health disorders is often described as an enigma, like ‘mental illness is very complex, and we do not understand how or why it occurs’, ‘depression and psychosis are mysteries that we have yet to figure out—incomprehensible mysteries!’, ‘it is so weird that some people develop psychopathology and some do not’…

Peter C. Gøtzsche, Olga Rincimann, Jane Bækgaard, Anders Sørensen og Birgit Signora Toft

7. september 2019

Denne kronik er skrevet til jer, der føler, at i har fået psykofarmaka på et tvivlsomt grundlag i kortere eller længere tid, og frygter, at I sidder i saksen og risikerer livslang behandling, måske endda med mange stoffer samtidig og med fornemmelsen af, at ingen af dem rigtig virker… 

Anders Sørensen

22. september 2022

Antidepressant drugs have become a standard treatment for depression and anxiety—43 million Americans were taking Lexapro, Zoloft or some other “Selective Serotonin Reuptake Inhibitor,” or SSRI, in 2019, and pandemic-induced anxiety has likely pushed those numbers higher still…

Sidsel Jensen, Tobias Nguyen og Amalie Dinesen

29. december 2021

Danmark har sammenlignet med andre europæiske lande et af de største forbrug af psykofarmaka. Men bruger vi for meget? Mod psykiatriens anbefaling valgte Martin Dahl at droppe sin medicin. For ham var det den rigtige beslutning

Christopher Lane Ph.D.

4. januar 2021

In a 1995 issue of the American Journal of Psychiatry, amid a wave of prescribing for then-recently-approved SSRI antidepressants, physicians Lloyd Frost and Samarthji Lal wrote to warn colleagues that several of their patients complained of “shock-like sensations after discontinuation.”

Sarah Wild

27. juli 2022

Mounting evidence suggests that withdrawal effects may be both more common and more severe than previously thought.

Anders Sørensen

19. august 2022

Antidepressiv medicin: De uvidenskabelige retningslinjer og deres konsekvenser Det er ikke unormalt for langtidspatienter, at udtrapning af antidepressiv medicin tager 1-2 år, men sådan beskrives abstinenserne ikke i de kliniske retningslinjer. Der er meget, vi endnu ikke ved om udtrapning af psykofarmaka, så ydmyghed og lydhørhed over for, hvad patienten siger er altafgørende…

Anders Sørensen

12. febuar 2022

Når psykiatrien medicinerer mod psykiske lidelser, fjerner det symptomerne, men man kommer ikke ind til lidelsens rod. Psykoterapien hjælper derimod patienterne med at genvinde kontrol over deres følelser og tanker, skriver psykolog og ph.d.-studerende i psykiatri Anders Sørensen i denne kronik…

Anders Sørensen

6. april 2022

Afhængighed af antidepressiv medicin er lige så reelt som afhængighed af opioider og benzodiazepiner. Halvdelen af dem, der forsøger at trappe ud, oplever abstinenser. Men myndighederne anerkender ikke, hvor svært det kan være at komme fri af medicinen, skriver psykolog og ph.d.-studerende i psykiatri Anders Sørensen i dette debatindlæg…

Anders Sørensen

20. juli 2022

Psykofarmaka kan teoretisk være problemet i volds- og drabssager i langt højere grad end de underliggende mentale lidelser, men ingen siger det. Derfor håber jeg ikke, at skyderiet i Field’s bliver anledning til, at man ukritisk sender flere penge til psykiatrien…

Anders Sørensen

6. oktober 2019

Langvarig brug af psykofarmaka skader mere end den gavner. Men lægemiddelafhængigheden er ikke patienternes ansvar, og hjælp til udtrapning burde være et offentligt tilbud, mener psykolog Anders Sørensen, der har taget sagen i egen hånd. Knap 700.000 danskere er i medicinsk behandling med psykofarmaka, heraf godt 400.000 med såkaldt antidepressive lægemidler (2016-tal. Kilde: SUM). Kritikken af den udbredte brug og den omstridte effekt er ikke ny. Men det kniber fortsat med at få hjælp til at stoppe med medicinen, og mange af de patienter, der ønsker at trappe ud, møder modstand i det etablerede behandlingssystem…